Direktlänk till inlägg 9 november 2014
Hejsan! I dag blev jag sugen på våfflor. Problemet var att vi hade inga ägg hemma och jag äter inte socker just nu. Jag googlade lite och blev inspirerad till en följande recept: blanda ihop 2,5 dl vatten samt lika mycket mjölk ( soja eller havremjölk borde fungera lika bra), 1 dl mandelmjöl, 1 dl rismjöl, 2 dl vetemjöl ( om receptet ska vara glutenfritt då använd bara rismjöl eller sojamjöl), 200 gr smör ( jag tyckte att det blev nästan för mycket smör men det är smak sak), 2 teskedar bakpulver, om smöret var osaltat då ta också i lite salt. Låt smeten jäsa en liten stund och börja grädda och njut direkt av supergoda och frasiga våfflor. Justdet, jag äter inte socker just nu men jag ville ändå har någonting gott på mina våfflor. Jag hade inte vispgrädde hemma men däremot hade jag kokosgrädde som jag vispade fluffigt och mjukt. Jag blandade i en banan samt lite kokosflingor och några matskedar apelsinjuice ( utan tillsatt socker). Sen tog jag en klick osötad jordgubbssylt på kokosgrädden och försvann i våffelhimmelen :).
Inte så vackert bild men åh, så gott det var och inte en enda droppe tillsatt socker...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|