Direktlänk till inlägg 25 oktober 2014
Fantastiskt gott! Först gör du pajdeg på 4 dl vetemjöl, en nypa salt, 200 gram kylskåpskallt smör och 2 matskedar kallt vatten. Arbeta dessa ingridienser ihop till en deg och låt degen vila i ca 30 min i kylskåpet. Sätt ugnen på 200 C. Under tiden ugnen värms upp förberedder du fyllningen genom att ta 2 stycken frysta laxfileer (minns ej hur mycket varje fileebit väger) samt 3 stycken frysta och tunna rödspättsfileer. Skär upp dem upptinade fiskfileerna i kuber och lägg dom åt sidan. Om du vill använda en deciliter frysta ärtor går det bra att ha dom hos fisken men dom ska också vara upptinade ( annars kan pajen bli för vattnig). Sedan ta 3 stycken ägg, 3 dl flytande creme freche och 150 gram riven Prästost och vispa ihop till en smet. Krydda med lite oregano, vanligt salt, örtsalt och vitpeppar, en aning chillipulver, en pressad vitlöksklyfta, riven skal av en citron. Smaka av smeten för att bedömma kryddbalansen. Förgrädda pajdegen i ca 15 minuter. Därefter lägg fiskbitarna och ärtorna i botten och häll över äggsmeten. Grädda i ca 35 minuter i ugnen. Om önskas kör sista 5-10 minuter på grillfunktion. Låt svalna en liten stund. Servera med en god grönsallad och kanske en klick citronmajonäs eller turkisk yoghurt med dill i. Va kreativ! Smaklig måltid mina vänner!
Pajen i ugnen!
Underbart gott!
Trevlig paj,inte så trevlig spisplatta ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 | 18 | 19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||||
|