Direktlänk till inlägg 6 januari 2014
I dag har det varit en riktig seg dag. Mia håller på att få en tand och är smågnällig samt vill knappt sova. Det gör att hon blir ännu gnälligare såklart. Har ändå lyckats att få lite saker gjort. Har precis stekt lite pannkakor att frysa in så att det finns en snabb och mättande mellis när min snart 9 månader gammal bebis blir hungrig. Jag ville inte använda ägg än utan tänker vänta med det tills hon blir 10 månader med tanken på en eventuell äggallergi. Hela receptet är en improvisation och innehåller varken socker eller salt. Here we go: Istället av två ägg använde jag två ganska mogna bananer (som jag mosade lite halvhjärtat med en gaffel), sedan hällde jag banansörjan i en bunke och därefter tillsatte jag 2 dl mellanmjölk. 0,5 dl kallpressad ekologisk rapsolja, ca 1 dl vetemjöl, en nypa kanel och en nypa malad kardemumma.Jag blandade det hela till en smet och stekte små pannkakor eller plättar på en låg värme på en teflonpanna då jag inte ville att dom skulle vå en knaprig stekyta på grund av Mias mage.Man ska nämligen inte ha bråttom med att ge stekt matt till barn under ett år och det bästa jag kan göra är att ta det lugnt med stekningen. Så mina pannkakor blev lite bleka och sega i mitten men det blir ju perfekt för min lilla Mia som än så länge bara har en halv tand ;). Jag smakade på en ( okej, minst tre :P) och måste säga att de blev riktigt goda. Hejja ägg-, salt-, och sockerfritt!
Äggfria pannkakor/plättar. Dessutom innehåller dom varken salt eller socker!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|